Jdi na obsah Jdi na menu
 


(7)Český Ráj

5. 2. 2024

kam zajet v českém ráji :

Hrad Kost v Českém ráji
Jedním z nejzachovalejších, nejvýznamnějších a zároveň posledních středověkých hradů v České republice je hrad Kost. Hrad se nachází asi 18 km od města Jičín v chráněné krajinné oblasti Český ráj.


Hrad Svojanov – místo, kde se mísí gotika s empírem, tedy středověk s 19. stoletím
Jedním z nejstarších královských hradů v ČR je malebný hrad Svojanov ležící nad údolím řeky Křetínky. Je to zároveň jediný hrad v republice, v jehož architektuře se mísí gotika s empírem, tedy středověk s 19. stoletím. Navštívit můžete i ojedinělý dům zbrojnošů.


Zámecká krčma U Rudolfovy kratochvíle na zámku Zbiroh
Dopřejte si staročeské speciality ve zbirožské zámecké krčmě s dobovou atmosférou, interiérem a nabídkou originálních pokrmů.


Hrad Červený Újezd
Najdete zde muzeum českého venkova, skanzen v krásných zahradách, restauraci Krčma, která připravuje nejrůznější krajové speciality a hernu ArcadeHry.


Středověká krčma Dětenice
Máte rádi středověk? Krčma Dětenice nabízí všem návštěvníkům naprosto ojedinělý zážitek – přenesete do období středověku se vším, co k němu patří. Středověké speciality se připravují na otevřeném ohni, jí se rukama, obslouží vás personál v dobových kostýmech.


Zámecká restaurace Hrubá Skála
Zámecká restaurace Hrubá Skála se nachází na druhém nádvoří romantického zámku Hrubá Skála. Nabízí široký výběr místních i mezinárodních jídel.


Hradní kavárna U Mehla
Ke každému správnému hradu odnepaměti patřila hradní krčma. Nejinak tomu je i na hradě Grabštejn, v jehož areálu najdete hradní kavárnu s názvem U Mehla. Bývalá hradní konírna dnes nabízí množství nápojů i pochutin pro všechny.


Tolštejnská hospoda přímo na hradě Tolštejn
Hradní restauraci a ubytování Na Tolštejně najdete přímo mezi historickými hradbami hradu Tolštejna.